Koiran pyyhe, vesipullo ja kuppi, sateenvarjo, rannekelloon uusi patteri, muista täyttää auton pissapoika, etsi kaupasta suomen lippu, hae pankista kruunuja, varmista että koira on pakattu autoon...

Minusta matkusteluun kuuluu olennaisena osana etukäteisvalmistelu ! Nautin siitä, että muutama päivä ennen reissua minulla on muistilistoja ja lappuja joka puolella, pikkutavaroita ajelehtii eri pöydillä ja matkan tunnelma alkaa hiipiä huusholliin. Erilaisille matkoille rakennetaan erilainen tunnelma. Valmismatkalle pakataan yhtä ja rähjäreissulle toista. Haluan, että itse reissussa asiat ovat hallinnassa ja voi vain nautiskella. Joskus tosin kesken matkan hukkaan tarkoituksella kartat ja eksyn turvallisesti, jotta näkisin jotain mitä en olisi muuten osannut löytää..

Tällä kertaa olemme lähdössä Elmon kanssa perjantaina Ruotsiin. Reissussa ollaan kolme yötä; kaksi yötä laivoilla ja keskimmäinen hotellissa. Launtaina menemme gööttien erikoisnäyttelyyn (joka sijainnee muutamakymmenen kilometriä luoteeseen Tukholmasta. Josta on liitteet x ja x) ja sunnuntaina Maailmanvoittajanäyttelyyn, (joka sijaitsee Tukholman eteläpuolella ja siitäkin on liite..). Hotelli on jossain siinä välillä (liite x ja hyväkunmuistin täytyykin tulostaa vielä pari ohjetta...).

Ja vaikka miten suunnittelisi niin on silti asioita, joihin ei voi valmistautua. Esim. hetki kun Elmo toteaa laivan autokannella, että täällä EI voi kävellä ja minä raahaan sitä kainalossa kassin, repun ja häkin kanssa... Tai kun Elmo toteaa hotellihuoneessa, että nukkuminen on ajanhaaskausta ja alkaa ulvoa kurkku suorana, jonka jatkuttua pari tuntia respasta tullaan ilmoittamaan, että rouva on hyvä ja ulkoiluttaa koiraansa ainakin seuraavat kolme tuntia..

Eilen kävin ostamassa uuden repun. Huomenna pesen koiran. Keskiviikkona haen kruunut, piilolinssinesteen ja Suomen lippuja. Torstaille ei ole mitään ohjelmaa (!!). Ja perjantaina kokoan karusellin ja lähden kohti Turkua. Jos joku nyt kauhistelee, että ompa neuroottinen omistaja osunut tuolle Elmo-paralle niin eipä haittaa. Huvinsa kullakin. Mepä ollaan valmistautuneita kaikkiin tavanomaisesta keskivaikeisiin vastoinkäymisiin! (Pitäisköhän vielä pakata vessapaperia, primus-keitin, villasukat, sokeripaloja, itikkamyrkky, aurinkorasva, korkokengät, ruotsi-suomi sanakirja, kuulakärkikyniä, rotumääritelmä....).

668710.jpg

Ps. Meillä on hoidossa "punainen varjo", joka seuraa koko ajan takana pohkeessa kiinni, pureskelee silitysraudan johtoa, kävelee yöt ympäri asuntoa ja yrittää syödä Elmon ruuat. Elmo on IHAN poikki. Kuvassa kaverukset melkein kahden vuoden takaa (Elmo ja Hedda).