Ostin sitten käytettynä ISOMMAN häkin -kun halvalla sain. Se siinä vaan on, että Elmo näyttää nyt niin kovin orvolta yksin isossa häkissään. Uusvanha häkki suorastaan huutaa toista gööttiä. Katsokaa nyt itsekin...

1886756.jpg

Häkki tuli ilman tykötarpeita, kuten patjaa ja huppua. Patjantapainen tuli suorastaan pienellä vaivalla vanhasta peitosta. Huppu onkin hankalampi juttu. Tietysti olisin voinut tilata suit sait jostain hienon ja virallisen häkin päällisen, mutta jotenkin tuntui siltä, että tekisinkin sen itse. Kangaskauppaan siis. Kangaskaupassa havaitsin ulkoilukankaan loppupaloja korissa, kilohintaan. Kun siis halvalla sain niin ostin viidenväristä ulkoilukangasta -paloina. Ja siitähän se ajatus sitten lähti. Nimittäin päätin väkertää häkin päälle sirkusteltan!! Nerokasta, etten sanoisi.

Kotona sitten perintö-Singeri keittiön pöydälle ja häkkiä mittaamaan. Kesken mittailun keittiöstä kuului hirmuinen surina. Kun säntäsin paikalle niin onpelukone ajeli ihan itsekseen kahtasataa ja polkimesta kohosi musta ja kitkerä savu. Töpseli irti ja savuava poljin ulos. Ei tullut mitään sirkusteltan ompelusta vielä, mutta heti huomenna soitan johonkin virkkauskauppaan tai vastaavaan ja tilaan uuden polkimen Taika-Singeriini... Tästä kuvasta voitte kuitenkin nähdä kauniinväriset kankaat:

1886753.jpg

Mielenkiintoista tässä ompeluprojektissa on se, että jotain samankaltaista koettiin pari vuotta sitten. Nimittäin silloin, kun Elmo oli ihan tosi pieni ja asui vielä Raumalla.

1886748.jpg        (Huippusuloinen Elmo-vauva. Kuva: Oili Helenius)

Silloin nimittäin päätin omin pikku kätösin askarrella vanhasta vieraspatjasta koiranpedin. Sängystä tulikin upea. Siinä on konepestävä irtopäällinen ja kaikkea. Se on edelleen olemassa. Siinä säilytetään Elmon leluja. Elmo kun ei ole koskaan siinä oleskellut. Paitsi suihkusta tai sateesta tullessaan se käy kuivaamassa itsensä siihen... Tässä kuva huippumuotoillusta uniikki-sängystä:

1886767.jpg

Mutta että tämmöstä puuhastelua täällä. Mitäköhän tämä kaikki merkitsee??