Kuva: Susanna Turpeinen

ELMO ON SUOMEN MUOTOVALIO !!

14.5.2011 Elmo esiintyi Äänekosken ryhmänäyttelyssä 4 vuoden ja 11 kuukauden ikäisenä tuomari Susanne Wendellin kehässä tuloksella: AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP -> FI MVA

Arvostelu kuului näin: " Erinomaisen rodunomainen uros. Kaunis pää, hyvät silmät ja korvat ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Töpöhäntä. Hyvin kehittynyt eturinta ja runko. Hyvä raajojen luusto ja kulmaukset. Rodunomainen karvapeite. Liikkuu hyvin. Koira on kastroitu sairauden vuoksi, josta eläinlääkärin todistus."

  Kuva: Susanna Turpeinen

Erityisen huikeaksi tämän tuloksen teki se, että Elmo voitti kirkkaasti Nitron, joka oli pu2 ja kuittasi sitten ilman selittelyitä sen, että kuka onkaan perheen Nätti Poika. Tuomari sanoi, että tämä uros (Elmo) on valmiimpi ja maskuliinisempi toinen tarvitsee vielä aikaa. Tuomari suorastaan ihastui Elmoon. Olen oikein tyytyväinen, että viimeinen SERT tuli tuomarilta, joka oivalsi Elmon valloittavan "ilmeen". Sehän onkin tuttu kaikille Elmon ystäville ja blogin lukijoille...

Elmosta ei ole koskaan tarvinnut hakemalla hakea hauskoja ja ilmeikkäitä kuvia. Vaikeampaa Elmosta on ollut ottaa asiallisia kuvia. Persoona mikä persoona, mitä sitä peittelemään...

Elmo on saanut näyttelyistä enemmän Erittäin Hyviä kuin Erinomaisia. Yhtään Hyvää ei ole kuitenkaan koskaan tullut plakkariin, joten tuomarit ovat olleet harvinaisen yksimielisiä siitä, että Erittäin Hyvä se on ellei täydellinen...

Elmon ensimmäinen SERT tuli tuomari Hans Lehtiseltä 1.8.2009 Porin kansaivälisestä näyttelystä. Samasta näyttelystä tuli myös vara-cacib.

Toinen SERT tuli tuomari Reicher Dubravkalta (Kroatia) 8.5.2010 Porin ryhmänäyttelystä. Tässä näyttelyssä Elmo oli myös Rodun paras.

Lisäksi Elmo on saanut kaksi VARA-SERTiä. Tuomarit Britta Roos-Börjeson (Ruotsi) 19.5.2007 ja Esko Nummijärvi 25.5.2008.

Elmo kennelliiton koiranetissä ja Elmon tarkempi näyttelyhistoria arvosteluineen kotisivuilta.

Elmo on päässyt matkustelemaan paitsi ympäri Suomea niin myös Ruotsin maailmanvoittajanäyttelyyn 2008 ja ihanalle Gotlannin saarelle 2007. Tästä eteenpäin tulevaisuuden matkat tulevat varmaankin olemaan enemmän huvimatkoja -Elmo näyttelee jatkossa vain harvakseltaan omaksi ja omistajan iloksi.

Tässä kuvamuisto Elmon junioriajoilta ja Gotlannin reissulta. Kyseessä on tällaisille kaupunkilaisille sopiva luontokuva, jossa villi ja kesytetty luonto kohtaavat intensiiviseen tuijotukseen. Kuva on lempikuviani Elmosta.

Ihan uskomattomalta tuntuu että Punkerous, Dangerous, Kanuunankuula on nyt Suomen muotovalio.  Vielä hienommalta tuntuu, että paremmaksihan se on muuttunut koko ajan ja tulevaisuudessa on luvassa toivottavasti monia, entistäkin parempia riehakkaita ja huumoripitoisia vuosia.

21.5. JOSTAIN SYYSTÄ TÄTÄ KIRJOITUSTA EI OLE VOINUT KOMMENTOIDA KAIKILLA SELAIMILLA. Tosityhmää.