452882.jpg

Länsigöötanmaanpystykorvien suuri kansainvälinen Neuvosto on kokoontunut ja siellä pidetty Suomalaisasioiden Valiokunta on päättänyt antaa muutaman julkilausuman.

Aluksi halutaan todeta, että GööttiNeuvoston aikaa ja paikkaa ei paljasteta. Kansainvälisten koirasäännösten perusteella halutaan muistuttaa, että koirat ovat melko yksinkertaisia eläimiä, jotka pääasiassa ajattelevat ruokaa. Ne eivät tietenkään anna julkilausumia tai kirjoita tietokoneella. No, joka tapauksessa... Suomalaiset göötit olivat runsaslukuisina paikalla. Meteli yltyi hetkittäin melkoiseksi (!).

GööttiNeuvosto päätti valmistella aloitteen uuden metsiensuojeluohjelman aikaansaamiseksi. Koettiin, että varsinkin kaupunkien läheisyyteen tulisi perustaa "koira-metsiä" (vertaa Natura-ohjelma), jotka säilytettäisiin pelkästään koirien käytössä. Varsin surullisia tarinoita kuultiin eri puolilta Suomea...

452884.jpg     "Tämäkin metsä olisi pitänyt suojella."

Suojeluohjelman valmistuttua metsät tulisi merkitä ja tiedotuskampanjalla varmistaa, että suojelumetsissä ei kulje ihmisiä irrallaan (ainakaan ilman koiraa). Suurin osa kansainvälisistä eri rotujen neuvostoista on ollut yhtenevällä kannalla GööttiNeuvoston kanssa.

452880.jpg   " Tässä esimerkki siitä miten metsä on mahdollista merkitä yksikertaisella ja ymmärrettävällä tavalla."

Pitkän keskustelun jälkeen Suomalaisasioiden Valiokunta päätti myös huomauttaa ihmisiä jatkuvasta kurasta ja irtokarvoista vouhottamisesta. Valiokunta toteaa, että asia on pelkästään tekninen ja suosittaa ihmisiä päällystämään asuntojensa lattiat savi- tai hiekkapinnoitteella. Mattojen tilalla suositellaan käytettäväksi esimerkiksi olkia. Muistutetaan myös ihmisiä siitä, että gööteillä on edelleen ääni- ja puhevapaus, joten haukkumiseen ei tule ylenaikaa puuttua. Jotkut kärkkäimmät halusivat huomauttaa, että myös ihmisten jatkuva räksytys ärsyttää koiria.

452881.jpg

Lopuksi Suomalaisasioiden Valiokunta haluaa kuitenkin sanoa, että pääasiassa Suomessa gööttien ja ihmisten yhteistyö sujuu hyvin. Asialistalle ei tullut yhtään Vakavaa Puuttumista vaatinutta asiaa.