...on nyt paketissa. Eli Elmo ja Sirkku astelivat elämänsä ensimmäiseen näyttelyyn tammikuussa 07 Turussa ja vuoden viimeinen näyttely tepasteltiin eilen Helsingissä Kennelliiton Voittaja 2007 -näyttelyssä. Vuosi päätettiin mukavasti; Elmo oli junioriurosten neljäs, erittäin hyvällä arvostelulla (arvostelu on näyttelyarvostelut -sivuilla).

1119063.jpg

Voittaja 2007, Helsinki. Länsigöötanmaanpystykorvien JUN EH JUK 4 (Kuva: Tiina Koivunen)

Kun tähän näyttelytouhuun alettiin kasvattajan vienosta toivomuksesta, olin aluksi melko epäilevällä kannalla. Mitään aiempaa kokemusta aiheesta ei ollut, joten tein heti alussa päätöksen, että näyttelyharrastus lopetetaan heti jos kaksi asiaa ei toteudu. Eli ensinnäkin jos Elmolla ei ole hauskaa ja toiseksi jos minulla ei ole hauskaa... No, kun pakkasin toissailtana tavaroita näyttelyyn ja otin näyttelyhihnan laatikosta alkoi Elmo hyppiä jojona ympärilläni onnesta soikeana. Se ei siis pistä hanttiin... Minä sen sijaan olen joutunut vuoden aikana pohtimaan asiaa toisenkin kerran. Ymmärrän edelleenkin hyvin ihmisiä, jotka tuhahtelevat koirien kauneuskilpailuille. Toisaalta juju ei ainakaan meidän kohdalla olekaan siinä. Jokainen koiranäyttely, jonka olemme vuoden aikana käyneet, on ollut totaalinen irrottautuminen arjesta. Jokaisen reissun jälkeen on tuntunut siltä niinkuin olisi pitkältä matkalta kotiin palannut. ...ja kieltämättä minulla on ollut hauskaa...

1119061.jpg

Tästä kaikki alkoi. Ensimmäinen näyttelyharjoitus ja kasvattajalla ainakin on hauskaa...

Kaikkiaan Elmon ensimmäinen näyttelyvuosi on ollut menestyksen kannalta Erittäin Hyvä -hetkittäin jopa Erinomainen. Pokaalikaappia ei ole tarvinnut hankkia, mutta so what. Loppujenlopuksihan kysymys meidän kohdalla taitaa olla siitä, että kaksi perheenjäsentä harrastaa yhdessä. Uutta vuotta on mukava odottaa. Vuosi 2008 siirtää Elmon ensin nuortenluokkaan ja kesällä avoimeen eli aikuisten sarjaan (heeh he heh. Elmo tullee ravistelemaan käsityksiä "aikuisista").

1119065.jpg

Vuoden merkittävin näyttelysaavutus lienee varasertifikaatti, jonka arvosta ja merkityksellisyydestä Elmon vankkumaton mielipide on: "PALA PAHVIA ?!!"