Ootteks huomannu, että jo viikon pari on ollu upeet kelit?

Vaikkei ois mikään viherpihahenkilö nii nyt tuntuu, että on ostettava ainaskin yks orvokkiamppeli ja ehkä jotain muutakin yöpakkasen kestävää ja kaikki vanhat kukkalaatikot ja ruukut on pestävä valmiiks oottamaan, että ihan pian alkaa istutuskausi ja tänä vuonna määkin innostun sen verran, että laitan vähän pihaa nätiks…


Kattoin justi ikkunasta ulos ja huomasin, ett portaanpielessä on vanha kiuas, kasoittain lautaa, lasikuitulattian palasia ja kaiken päällä leijuu eristevillan hahtuvia.

Joo, eli nysseonalkanu. Remppamies tosiaanki tuli meille ja alko hommiin. Parissa päivässä se purki kylppäristä seinät ja lattiat sekä saunasta lauteet, seinät ja lattiat ja kippas kaiken tän eli järkyttävän määrän roskaa ja rojua pihaan. Meilleioo nyt suihkuu ja ulkona on melkein kolkyt astetta lämmintä, mut ei se mitään. Pikkujuttu. Meillon nimittäin asenne kunnossa. On sillai suhtauduttu nyt tähän juttuun, että ”kaiken se kestää, kaiken se uskoo ja kaiken se toivoo” –meiningillä.

Henki on kova, mutt hiki meinaa tulla… Remppamies lähti just ja mä oon koittanu siivota lattioilta sahajauhoo ja muuta sillai varovasti, ettei tulis kuuma –kun ei oo sitä suihkuu. Imuroin vaan niinku vähän kerrallaa ja sit istun tietsikan vieree vähäks aikaa. Koirat meinaa hermostuu kun ei tuu valmista. Luulee raukat, että ne pääsee lenkille, kun siivous on ohi. Enhä mää tietenkään voi mihinkään lenkille lähtee –siinä vasta kuuma tulee tällä kelillä (nenäntuhautus).


Huomenna aattelin ottaa riskin ja lähtee niitte kans pitkälle lenkille Yyterii, kun mulla on vapaapäivä. Meen sit sen jälkee vaik uimahallii suihkuu. Toisaalta voishan sitä kokeilla kerran elämässään, et minkälaiset odöörit sitä kehittäis muutamassa päivässä ilman turhia pesuja. Mahtaisko toimii hyttysenkarkottimena?


En oo jotenki saanu kysyttyy siltä Remppamiehelt ett koska me taas päästää suikuu, ku mä aattelin, ett on sillai mukavampaa kumminki elää toivos.


”Remonttipäiväkirjasta:

Olen jo pitkään toivonut tilaisuutta kirjoittaa ” ihan jostain muusta”. Saunaremontti antaa minulle täydellisen tilaisuuden pitää taukoa koirablogin ähertämisestä ja heittäytyä nautiskelemaan kirjoitusharrastuksesta vähän eri muodossa. Remontti kestää Remonttimiehen arvion mukaan ”noin kuukauden” eli siitä päätellen tämä tilapäisjärjestely päättyy syksyn värikkäiden lehtien havinaan (tai viimeistään joulun korvalla), jonka jälkeen palaan takaisin JätkänPätkien arkeen.”

                                                                                                         

- Sirkku