Rakas päiväkirja


Tänään on seitsemäs päivä remonttia menossa. Koko viime yön satoi kaatamalla ja oli kova tuuli. Aamulla huomattiin, että pihakoivu oli katkennut poikki parin metrin korkeudesta ja oli nojallaan viereistä puuta vasten. Pieni puhallus vaan ja puu olisi romahtanut vilkkaasti liikennöidylle tielle ja hajottanut aidan mennessään. Kaupungin kaikki puunkaatajayrittäjät oli ylityöllistettyjä, joten paikalle kutsuttiin palokunta. Saa nähdä minkälainen lasku siitä tulee, oli kuulemma ollut kunnon esitys, tiekin poikki liikenteeltä jonkun aikaa –sanoi Remonttimies. Meni siinä kukkapenkkikin (ainoa) aika huonoon kuntoon ja se viikonloppuna rakentamani koira-aitauskin. Vettä sataa edelleen. Ulkona on + 8 astetta lämmintä ja tuulee niin, että loputkin pihapuut on vaakasuorassa. On nyt yritetty kasata rankoja pinoon ja pitäis varmaan tehdä koivunoksista muutama Vastakin kuivumaan nyt kun on niitä oksia niin sopivasti tarjolla. Nyt ei tule hiki, että ei haittaa kun ei ole sitä suihkua.

Remppamies ja sen apulainen on ahkeroinu myös koko päivän. Rokki soi ja vasarat paukkuu (ne toi oman mankankin). Lattioista huomaa, että on kurakelillä kuljettu ovesta edestakaisin miestensaappailla. Muuten on päivä mennyt mukavasti, kun pääsin töihin huilaamaan. Vähän kyllä lisäsi haasteita se, että sain ohjattavakseni uuden opiskelijan. Täytyy sille näyttää, että iloisella mielellä ja asenteella hoidetaan asiakkaita. Pienet pystykorvaiset vahtikoirat on uupumuksesta ihan kallellaan, kun ne on koittanu pitää laskua tulevista ja menevistä. Kyllä ne varmaan hyvin pärjää –ja tottuu. Tuntuu niin kuin oltaisiin semmosessa tietokonepelissä jossa aina kun saavuttaa jonkun tason niin pääsee uudelle vaikeammalle tasolle, jossa on vähän enempi haastetta.

Hyvähän se on  -että ei ole tylsää.

 

”Remonttipäiväkirjasta:

Olen jo pitkään toivonut tilaisuutta kirjoittaa ” ihan jostain muusta”. Saunaremontti antaa minulle täydellisen tilaisuuden pitää taukoa koirablogin ähertämisestä ja heittäytyä nautiskelemaan kirjoitusharrastuksesta vähän eri muodossa. Remontti kestää Remonttimiehen arvion mukaan ”noin kuukauden” eli siitä päätellen tämä tilapäisjärjestely päättyy syksyn värikkäiden lehtien havinaan (tai viimeistään joulun korvalla), jonka jälkeen palaan takaisin JätkänPätkien arkeen.”

                                                                                                   

- Sirkku