Meidän kylppäristä on tulossa niin hieno, että me ehkä muutetaan sinne kokonaan asumaan. Koirat saa sitten pitää tän muun talon. Ne on niin likasia; tuo tassuissa kuraa ja varistavat karvoja ja pohjavillaa. Uuteen kylpyhuoneeseen niillä ei sitten ole kyllä mitään asiaa…


Alkaa siis pikkuhiljaa olla jotain nähtävää tuolla ”kylpylän” puolella. Muu talo näyttää just siltä mitä se onkin eli 60 vuotta vanhalta, nuhjaantuneelta ja kulmistaan kuluneelta. Täytyy koko ajan muistuttaa itselleen, että juuri sen takia minä tässä haluan asuakin. Eli se on suorastaan imago- ja elämänfilosofinen kysymys.


Siitä huolimatta voisi olla mukavaa –ihan vähän aikaa vaan- asua tuolla kiiltävien kaakeleiden, lattialämmityksen, halogeenivalojen ja tuoksuvan uuden puun keskellä (taidan olla rakastunut).


”Remonttipäiväkirjasta:

Olen jo pitkään toivonut tilaisuutta kirjoittaa ” ihan jostain muusta”. Saunaremontti antaa minulle täydellisen tilaisuuden pitää taukoa koirablogin ähertämisestä ja heittäytyä nautiskelemaan kirjoitusharrastuksesta vähän eri muodossa. Remontti kestää Remonttimiehen arvion mukaan ”noin kuukauden” eli siitä päätellen tämä tilapäisjärjestely päättyy syksyn värikkäiden lehtien havinaan (tai viimeistään joulun korvalla), jonka jälkeen palaan takaisin JätkänPätkien arkeen.”

                                                                                                     

- Sirkku