Nitroa puri tiistai-iltana käärme iltalenkillä Kokemäenjokea seurailevalla metsäisellä rantapolulla. Molemmat koirat olivat irti, Nitro meni ensimmäisenä, kiljahti yhtäkkiä, hyppäsi korkealle ilmaan, kaatui kyljelleen polulle ja alkoi huutaen purra oikeaa etutassuaan. Polun reunalla oli kalastajien jättämiä etusormen kokoisia pikkukaloja ja kalan päitä. En ehtinyt nähdä käärmettä, mutta kuulin heinikon kahahtavan. Kannoin Nitron autolle ja autolla eläinlääkäriin. Suonensisäinen nesteytys ja antibiootit päästiin aloittamaan noin puoli tuntia tapahtuneesta –onneksi Porissakin on nykyään eläinlääkäripäivystys. Kyykäärmeen myrkky kuulemma voi tuhota pahimmassa tapauksessa koiran munuaiset. Kun hoito päästiin aloittamaan ripeästi on ennuste nyt erittäin hyvä. Munuaisvauriot kehittyvät parin, kolmen päivän kuluessa mikäli ovat kehittyäkseen.

Minulle sanottiin, että vuorokauden päästä (tänä iltana) saa mennä katsomaan tilannetta ja jos veriarvot eivät ala huonontua pääsee Nitro kotiin. Mitään ei siis ole nyt tehtävissä, jäljellä on vain odottaminen. Nyt iltapäivällä olen saanut puhelimitse tiedon, että Nitro voi hyvin ja on reipas ja jopa varaa sille kipeälle jalalleenkin.

Täällä siis nyt kulutellaan sateista elokuun päivää ja odotellaan iltaa….

 Päivitys klo 18.30

Nitro on kotona ja voi hyvin. Nälkä on kova ja töpö heiluu. Lääkäri oli sitä mieltä, että kaikki on nyt hyvin. Antibioottia menee vielä viikon norsuannoksella ja mikäli huonovointisuutta alkaa ilmetä niin sitten mennään takaisin lääkäriin. Vasta aika näyttää jääkö episodista seuraamuksia munuaisiin.

6.8. klo 19.30

Nyt on kulunut kolme vuorokautta tapahtumasta ja Nitro voi edelleen hyvin, joten eiköhän tästä selvitty säikähdyksellä. Jos aiemmin en erikoisemmin tykännyt käärmeistä niin tästä eteenpäin inhoan ja pelkään niitä....

Maalarinteipillä kiinnitetty lappu kertoo kohdasta jossa oli tippa-kanyyli. Uskomatonta on, että niin kiltti on Nitro, että  se ei ota sitä ilman lupaa pois (purtua jalkaa se pitää tollain piiloon taitettuna, ettei kukaan koske siihen).