1078097.jpg "Järkkyä !"

Meillä on tehty nyt "Pientä Pintaremonttia" noin kuusi viikkoa... Olen tullut siihen tulokseen, että "Pieni Pintaremontti" tarkoittaa suunnilleen samaa kun jos kotitöistä käytetään sanontaa "Kodin Pikku Askareet"... Kummassakaan ei ole aikuisten oikeasti kyse mistään pienestä tai vähällä vaivalla suoritettavasta ja kumpikin tökkii ja on kesken meillä maailman loppuun asti. Olen jo ajatellut, että siirrän imurin pysyvästi eteisen lattialle kuten eräs tuttavani. Sitten jos tulee vieraita niin voi sanoa, että "Voi, mä olin just alkamassa siivoamaan..."

1078101.jpg

Pieni Pintaremontti on myös tarkoittanut sitä, että Elmon elämä on ihan sekaisin. Koska remppa koskee etenkin makuuosastoa (ja vähän muutakin) niin sänkyä on siirretty huoneesta toiseen, huonekaluja on tungettu joka paikkaan minne vaan saadaan sopimaan ja talon täyttävät myrkylliseltä vaikuttavat höyryt ja vaaralliselta kuulostavat paukkeet ja metelit.

1078100.jpg

Jos Elmo saisi hävittää maailmasta muutamia Ihan Turhia tavaroita (=pelottavia, epäilyttäviä jne) ne olisivat esimerkiksi: vasara, naulat, liuotinohenteiset maalit, tärpätti, porakone ja sorkkarauta. Lisäksi Ehdottoman Kiellettyä olisi lattian repiminen pois paikaltaan tai huonekalujen siirteleminen. Yhteenvetona voi todeta, että kaikkien hermojen kannalta remppa on saatava valmiiksi nopeasti tai muuten meistä -Elmo mukaan luettuna- tulee heikkohermoisia ja ahdistuineita.

1078103.jpg

Tästä "Pienestä Pintajutskasta" olemme saaneet vahvistusta sille, että meidän huusholli ei ikinä, milloinkaan tule rakentamaan mitään Ikean huonekalua suurempaa.

Lisäksi olen taas todennut todeksi sen kaikkien opiskelijoiden tunteman sananlaskun, että "Maailman paras motivoija on viimehetken paniikki." Rempan takarajaksi on nimittäin asetettu itsenäisyyspäiväviikko, joka lähestyy ja lähestyy ja lähestyy...