...on lepposia, ei ne keksi muille kepposia, jos on runsaslihainen niin ei oo vihainen ! (Seitsemän seinähullua, Jaakko Salo ja Jukka Virtanen)

Nimittäin asiahan on nyt niin, että Elmo on aina ollut ennemminkin sellainen "kuivan kesän orava" eli sitkeän ja vähän hoikan oloinen. No, mää pistin sen lihotuskuurille ...ihan riskillä ...aattelin, että katotaan nyt miten kaverille käy ...ei se ota jos ei annakaan, vai miten se menee... Koirat siirty syömään nappuloitten lisäks puuroja rasvanokareella, keitettyjä kananmunia yms. mahdollisten ruuantähteiden lisäksi siis, joita ne on aina syöny -jos niitä on jääny (yleensä ei jää).

Ja voi joulupukin pyhäpöksyt, mitä sitten tapahtuikaan!!! Nimittäin paitsi, että Elmo alkoi lihoa niin sen luonne myöskin muuttui. Eikun ihan tosi, joo joo. Elmo kun on myös luonteeltaan "joka hetki valmis räjähtävään toimintaan" eli vähän niinkuin venytetty jousi. Se myöskin tuppaa keksimään kummallisia pelkoja ja sijaistoimintoja jos sille jää energiaa liikaa varastoon, mutta nyt tilanne on muuttunut. No, ei Elmon perusluonne tietenkään miksikään oo muuttunu, mutta siitä on jotenkin selvästi tullut LEPPOSAMPI ja hymyilevämpi. Lisäksi Elmo rakastaa yli kaiken tätä uutta ruokavaliota. Puurokupilta kuuluu aamuisin usein merkittävästi sian röhkimistä muistuttava ääni ja mikäli Nitro ei jostain syystä heti hotki omaa ruokaansa niin Elmo usein tuuppaa Nitron pyöristyneellä pyllyllään sivummalle ja syö myös Nitron ruuat.

Mitä tästä voidaan päätellä? No, ainakin se, että omistajan korvien väli viiraa tai sitten vanhakansa on joskus oikeassakin hokemiensa kanssa. Lisäksi voi helposti päätellä, että nyt ei ole mitään syytä alkaa joulun aikaan pihtaamaan ruokien ja herkkujen kanssa. Antaa mennä vaan ääntä kohti sekä ihmisillä että elukoilla (Liihaavaat on lepposia...). Jotta kenellekään ei nyt kuitenkaan jäisi tuo alussa ollut laulu soimaan koko joulunpyhiksi päähän (mulla on soinu jo pari kolme viikkoa...) niin rallatellaan kaikki porukalla vähän nissepolkkaa, josta muuten tarkkasilmäinen voi löytää yhtymäkohtia tämän päivän teemaan...

"On villiä melskettä, helinää, helskettä pienten tiukujen,
on korvia, tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten (pöh).
Ja tähtöset tuikkivat lyhtyinä kilpaa noin hangella loistaen,
kun kaikki nyt juhlahan kulkunsa suuntaa, arvannet kai sen.
Kas, nythän on joulu, ja nythän on joulu, ja nythän on joulu taas
ja metsän pikkuväki juhlii, kun on rauha maas.
Ja valmiina riihellä tonttujen keittämä joulupuuro on,
ja kaikki saapuu piiloistansa joulun viettohon.
Hupsis tupsis huppeli rupsis, ne piirissä pyörivät, puppeli jupsis.
Puuroa täynnä on saavit ja kiulut, tanssihin tahtia antaa viulut.
Hupsis tupsis pimpeli pompeli, hiiri se kissalle takkia ompeli.
Kaikki vaan joukkohon leikkiä lyömään ja puuroa syömään kun joulu on!"

Toivotamme kaikille oikein mukavaa Joulun aikaa!