Käytiin eilen pitkästä aikaa näyttelyssä -Lahdessa saakka. Herätys oli klo 04 aamuyöllä. Elmo kieltäytyi syömästä keskellä yötä, joten nälkä oli hirveä kun palattiin illalla. Tyhmä ihminen ei tietenkään ottanut ruokaa mukaan, joten päivän ruoka-annos oli siis pari lihapullaa ja muutama muu nami. Hyvin ei siis alkanut. Lisäksi autossa köröteltiin pimeässä ja vesisateessa tuntitolkulla mennen ja tullen -melkein eläinrääkkäystä...

Perillä suurhallissa asiat kuitenkin kirkastuivat Elmollekin. Valtavasti koiria! Gööttejäkin oli ilmoittautunut 27, joista suunnilleen kaikki olivat paikallakin. Minulle aiheutti sydämentykytyksiä se, ettei kehässä näkynyt pöytää, jonka päällä koirat tutkitaan. Koirankoulutuksemme on nimittäin epäonnistunut surkeasti siinä kohdassa, jossa koira tutkitaan maassa seisten. Elmo ei seiso jos joku tulee kohti kädet ojossa. Ei, Elmo kiemurtelee, heittäytyy kohti, nuolee käsiä, heittäytyy selälleen, kiertää tulijan jalkoja jne. jne. Onneksi pöytä tuotiin viime hetkellä (näyttivät varastavan sen viereisestä kehästä).

Itseään toteuttava ennustus (?): tuomari Bo Skalin (ruotsalainen) tuli kohti, Elmo heittäytyi kiemurtelemaan. Onneksi tuomari oli huumorintajuinen mies, nauroi ääneen Elmolle... Pöydälläkin Elmo yritti alkaa leikkimään tuomarin kanssa. Samalla kun minä yritin oikoa Elmoa seisomaan tuomarismies lirkutteli ja nauroi Elmolle (eli pahensi tilannetta) ja sanoi Elmolle jotain mikä kuulosti vapaasti suomennettuna: "Äidin pikku mussukka..." No tutkiminen tietysti onnistui lopulta ok, kuten kaikki muukin. Arvostelussa lukee: "Härlig temperament" eli Ihana luonne, jonka tietysti allekirjoitamme ilolla ja toteamme: Tärkeintä on sisäinen kauneus!!

Arvostelussa myös lukee "edelleen vielä liikkeissä pentumainen". Hieno lausunto ja niin totta. Tuomari ei silti kysynyt Elmon ikää, tiedä sitten kuinka nuoreksi junioriksi se Elmoa luuli... Joka tapauksessa Elmo 1v ja 4kk on edelleen pentumainen kakara. Kaikin mokomin myös saa meidän puolestamme olla!

Kaksi kohtaa arvostelussa aiheuttaa myöskin olankohautuksen. Ensinnäkin "hyvä pää, mutta voisi olla litteämpi kallo". Miksei niin, mutta mielestäni Elmo tarvitsee pääkoppaansa kaiken tilan jota on jaossa. Elän nimittäin toivossa, että jonain päivänä Elmon aivotoiminta herää ja siihen tarvitaan mielellään iso pyöreä pää... Toiseksi tuomari toivoi, että turkki olisi karkeampi. Tähän haluamme huomauttaa, että Elmo on sylikoira, jonka turkin tulee olla pehmeä ja silitettävä.

Elmo oli loppujen lopuksi Erittäin Hyvä, kuten on tapana ollut. En ole siitä ilahtunut enkä pettynyt. Suuntaamme seuraavia koitoksia kohti. KIITOS Tiinalle ja Aatulle kyydistä ja matkaseurasta.

Koko arvostelu on näyttelyarvostelut -sivuilla.