Meillä on meneillään Nitron siirtyminen pentusarjasta juniorisarjaan -ei siis näyttelymielessä vaan "elämääpennunkanssa" mielessä.

Ensinnäkin se on alkanut siirtymään melkein sisäsiisteysporukoihin. Joinain päivinä ja öinä ei enää tule yhtään pissaa lattioille ja matoille; HURRAA!! ...Toisina päivinä otetaan kunnon loikka takapakkia ja olohuoneen matolle lorahtaa pitkään pidätelty ISO pissa ("voi perkele").

Ja mä meinaan ISOA! Nimittäin nyt Nitron pissat ei oo enää mitään sulosia pikkupentusen pisuja vaan epäilemättä useita desilitroja tilavuudeltaan. Jostain syystä myöskään eteisessä yhä olevat sanomalehdet eivät herätä Nitrossa mitään muistikuvia siitä, että NIILLE oli tarkoitus suorittaa hätäpissat (monta kuukautta jo. Olis luullu piirtyvän muistiin?..).

Toiseksi Nitrolta irtoaa nyt hampaita -HURRAA!! Siis siinä mielessä hurraa, että ne neulanterävät pentuhampaat, joilla roikutaan ihmisten käsissä, jaloissa ja vaatteissa irtoaa (ja jotka on suloset vaan niitten mielestä, joilla joko A. ei oo kokemusta pentuhampaista tai B. on aika kullannut muistot).

Elmoon verrattuna Nitron hampaat myös näyttävät haihtuvan ilmaan. Ilmeisesti Nitro syö ne tai ne jäävät törröttämään Elmon niskanahkaan, koska juuri koskaan niitä ei löydy lattioilta. Hammastsekkauksessa sitten vaan huomaa, että taas puuttuu joku ...tänään huomasin, että alakulmahammas on kadonnut...

Lenkeillä on havaittavissa, että Nitrokin on alkanut haistella penkkoja ja tolppia. Tähän asti se on vaan kävelly hihnan jatkona sen näkösenä, että älyttömän hauskaa on kun on lähdetty lenkille, mutta mitään syvempää tarkotusta se ei ymmärrä hommalla olevan. Urosjututkin on siis tulossa -en tiedä pitäiskö siitä olla ilahtunut vai päinvastoin...

Jokatapauksessa elämme siis jännittäviä aikoja. Jutussa olevat kuvat on otettu meren rannalta ja niistä voimme päätellä, että täällä meri EI ole jäässä. Kuvausreissulla Elmo opetti Nitrolle epäluuloa jäitä kohtaan. Saatoin suorastaan kuulla ohjeet: "Älä koskaan luota heikkoihin jäihin. Usko kokeneempaa!"

Seuraa kuva maaliskuulta 2007... Huom sama ranta ja Elmo reilut ½-vuotiaana: