1834685.jpg

"Colosseeo, per favoore!"

(Suomennos: "ollaanko myö nyt siellä kolosseumilla? Kyllä on iso kivkasa. Männäänkö myö sissää vai kierretäänkö vua ulukopuolta?)

Eli ihmiset olivat matkoilla Roomassa ja Elmo hoidossa Aatun luona www.kaahari.vuodatus.net Oli hienoa olla reissussa, kun tiesi että Elmolla on hauskaa ja hyvä huolenpito. Kiitos koko Aatun klaanille vielä kerran!

Rooma on suuri ulkoilmamuseo koko kaupunki. Nähtävää riittää loputtomiin Vatikaanin ja paavin aarteista antiikin roomaan. Kaupungissa on 400 kirkkoa ja joka kirkon välissä upeita palatseja, raunioita, obeliskeja, suihkulähteitä jne. jne.

1834687.jpg

"Fooro roomaano, per favoore"

(suomennos: "Tää ompi sitä antiikin roomaa. Kaik on yli kakstuhatta vuotta vanahaa. Mäne tiijä kuollaako myö ensi lämpöhalavauksee vai männöökö jalat muussiks.") Huom. nuo kärpäsenkakkaa pienemmät tuolla alhaalla ON ihmisiä; siinä mittasuhteet...

Suomalaisen kahvikulttuuriin omaavina henkilöinä (litra päivässä istuskellen ja jutellen) jäimme paheksumaan italialaisten kahvilasysteemiä. Italiassa jonotetaan ensin kassalle, jossa maksetaan kahvi. Sitten jonotetaan tiskille kuitin kanssa, jossa saadaan kahvi. Sitten se juodaan seisten sen saman baaritiskin luona. Jos kahvin kantaa pöytään ja istuu sitä sinne juomaan, saattaa tarjoilija tuoda uuden laskun, jonka perusteena lienee pöytäliinan likaantuminen ja tuolin kuluminen. ...taijotain.

1834688.jpg

"Vigiili urbani, per favoore"

(suomennos: "Nää ompi kaupunkipolliiseja. Kommeet mopot niillä")

Roomassa on kolmenlaisia poliiseja sekä vielä armeijan poikia. Joskus kävi mielessä, ettei pieni puhuttelu komealta ja kohteliaalta poliisilta olisi ollut ollenkaan hullumpi kokemus. Myös kauniita naispoliiseja nähtiin. Erityisen komea oli carabinierin (puolisotilaallinen poliisi) asu. Kolmas laji oli sitten valtionpoliisi eli policia di Stato.

Seuraavalla kerralla sitten taas Elmo-juttuja. Suomituristi vaikenee näihin kuviin ja tunnelmiin...