Kun huomaa kahden ja puolen vuoden viiveellä, että meillä on kaksi koiraa, mutta vain yksin koiran peti niin voi heti todeta, että niin ne koirat ennenkin nukkuivat jonkun maton riekaleen päällä tuulikaapissa -jos nyt ylipäätään sisälle pääsivät. Tottakai näin voi olla, mutta kun nyt kuitenkin petaan omaan sänkyyn laatulakanoita ja kuohkeita peittoja (meillä koirat eivät siis nuku ihmisten sängyssä), niin tulee kyllä mieleen, että pitäiskös nyt Prömpsöön tyyliin askarrella kädenkäänteessä sille toisellekin jonkunlainen päänalunen tahi muu vastaava.

Sitä paitsi eihän oikeasti voi rakentaa kestäviä ratkaisuja ennen kuin tuntee yksilön luonteen ja ominaisuudet ja näin ollen tietää mitä tämä yksilö vuoderatkaisultaan tarvitsee (oon nähny  tämän ostosteeveen patjamainoksesta).  Nyt on siis täydellinen aika ratkaista nukkumisjärjestelyt moniksi tuleviksi vuosiksi. Eikun hommiin...

Tarkempi tarkastelu osoittaa, että se ainokainenkin nukkumapaikka on itseasiassa olematon vanha kevythäkin viritelmä, jossa ei ole mitään patjaa. Pehmikkeen virkaa suorittaa joku vanha peiton riekale, jonka ne potkivat ensi töikseen joka ilta mäelle sieltä häkistä. Sinänsä se häkki on ihan ok, kunhan siihen puuhastellaan suomenruåtsalaisen hyväntuulisesti hyräillen (se prömpsöön linja) patja ja patjaan päällinen. Ompelukone siis esiin ja töihin. Kierrätyshengessä kangas löytyy kaapin perukoilta ja patja saadaan leikkaamalla vanhaa vaatomuovia sopivaan kokoon. Ihan just ei jälki näytä kovin esittelykelpoiselta, mutta patjassa on kuitenkin lopulta päällinen ja patja päällisineen mahtuu kuin mahtuukin (pienellä tunkemisella) kevythäkkiin sisään. Patjan päälle vielä se peiton riekale ja valmista on.

...kun viritelmä vielä tungetaan yläkerran takimmaiseen nurkkaan kaapin taakse, jossa Elmo istuu aina piileskelemässä kun jossakin paukahtelee niin selvä pesä ja turvapaikka on valmis.

Kun nyt stten on puuhasteltu ja touhuttu kaikki energia tähän pikku pråjektiin niin on aika keittää kahvit ja sytyttää pari kynttilää. Siinä mokkaa hörppiessäni totean, että tilanne on oikeastaan ihan sama kuin alussa. Minulla on kaksi koiraa ja vain yksi peti -se ainokainen on nyt  tosin kunnollisella patjalla varustettu ja hyvin sijoiteltu. Kun ei nyt sitten millään viittis alkaa askarteleen mitään toista juttua. Ei oo mitään ideoitakaan. Ja sitä paitsi tää projekti ei tullut maksamaan yhtään mitään....

Rivakasti autoon ja nokka kohti lemmikkieläinkauppaa...

Toiselle koiralle on nyt sitten hankittu kautta aikojen ensimmäinen valmissänky, joka on sijoitettu keskeiselle vahtipaikalle yläkerran aulaan. Molemmat koirat käyvät siinä istumassa sen näköisenä, että "en tiiä mikä tää on, mutta saanko namin jos meen istuun tähän??!"