ELMOLLE JA NITROLLE ON NYT RAKENNETTU OMAT SIVUT JOIHIN ON MYÖS LINKKI TUOSSA SIVUSSA. TARKOITUS ON, ETTÄ JATKOSSA NE JOTKA OVAT AIKUISTEN OIKEESTI KIINNOSTUNEITA LÄHINNÄ NÄISTÄ KOIRISTA JA NIIDEN VIRALLISISTA TERVEYSTULOKSISTA, NÄYTTELYTULOKSISTA TAI SUUNNITELMISTA SAAVAT NOPEASTI SIELTÄ TARVITTAVAT TIEDOT.

TÄMÄ BLOGI MUUTTAA SUUNTAANSA SITEN, ETTÄ ENTISTÄ ENEMMÄN MINULLA ON LUPA KIRJOITELLA TÄNNE MITÄ HUVITTAA. USEIN SE VARMAANKIN KOSKETTAA MYÖS KOIRIA, MUTTA EI EHKÄ KUITENKAAN AINA. TÄÄLLÄ MYÖSKIN KOIRANÄKÖKULMA ON JATKOSSA SE MITÄ NÄMÄ KOIRAT OIKEASTI OVAT ENSISIJAISESTI MINULLE, ELI PERHEENJÄSENIÄ.

SIITÄ NÄKÖKULMASTA SIIS.......

Elmo

”Herra Ee, Herra Huu, Eno-Elmeri tai Isompi”

Elmolla on lepakoita tapulissa.

Se on vähän liian älykäs, vähän liian erikoinen ja vähän liian energinen –siinä on oikeastaan melkein kaikkea ”vähän liikaa”, mutta tavallaan hyvällä tavalla. Tavallaan se on tosi rasittava.

Elmo täytyy ottaa huomioon. Jos ei ota, se kyllä huomauttaa.

Elmo on niitä koiria, joista tietää, että se lukee ajatuksia. Se myös tulkitsee lukemansa ja tekee johtopäätöksiä, jotka usein osuvat kohdalleen ja monesti menevät ihan metsään.

Elmo on myös koira joka ei väsy koskaan. Se jaksaa mitä vaan ja saa sen jälkeen vielä hillittömiä sekareita juoksemalla äristen tuhatta ja sataa edestakaisin. Elmo potkii kuin muuli ja jysäyttää paikalle kuin kanuunankuula.

Elmossa on jotain villiä ja alkukantaista –se jopa näyttää vähän sudelta. Vaikka se on 100 % luotettava metsälenkeillä irti ollessaan, näkee sen silmistä silti, että se tietää metsien suurista salaisuuksista jotain mitä minä vain aavistelen.

Nitro

”Nirppa, Piippanokka, Pöö tai Pienempi”

Nitron tapulissa puhaltelee hiljainen tuuli, se ei ole varsinaisesti mikään laatikon terävin veitsi.

Nitro on suoraviivainen ja helppo koira ja ennen kaikkea äärettömän suloinen. Nitro tuntuu ja näyttää enemmän pehmolelulta kuin koiralta ja kuitenkin siinä on ehdotonta lavasäteilyä ja karismaa. Nitro riisuu aseista pelkästään astelemalla paikalle.

Nitron kanssa ei tarvitse koskaan miettiä mitä tapahtuu jos sanon näin tai teen noin -Nitro ei tee asioista monimutkaisia. Nitro tassuttelee pehmein tassuin perässäni melkein huomaamattomana ja katsoo palvovasti silmiin töpö iloisesti vipattaen. Kun käännät päätäsi, se on aina siinä.

Nitro ei vaadi mitään itselleen, ja silti sitä tulee hemmoteltua. Vain Elmolta Nitro vaatii kaiken kovaan äänen haukkuen, vaikka samaan aikaan joutuukin väistämään puskien alle turvaan riehaantuvaa enoaan.

Nitron kohdalla rapautuvat kaikki koirankoulutusopit ja päätökset. Sille ei vaan voi mitään.