Talven selkä on taittumassa. Kevät tulee kohisten. Nyt jo asfalttitiet ovat paljastuneet ja tulee mieleen, että lapsena siinä olisi alettu heti hyppäämään "kumppaa".

Koirien kanssa on vietetty rauhallinen talvi. Ei ole ollut paineita suorittamisesta, kursseista tai näyttelyistä. Todella mukavaa on ollut, mutta kyllä sen nyt joenkin sitten huomaakin -varsinkin Nitrosta. Sillä alkaa jotenkin kuri karkailemaan. Sen tekemistä kuvaa kova into, mutta käskyjen vastaanottaminen ja totteleminen tuntuvat olevan jotain mihin se on hämärästi törmännyt joskus pentuaikoina -ehkä. Kevään aikana on pakko ottaa joku pieni treeniohjelma perustottelevaisuuskuvioita.

Elmo kastroitiin kuukausi sitten. Eturauhasvaivat pahenivat siihen pisteeseen, että hormoonipiikeistäkään ei ollut enää juuri mitään apua. Lppujen lopuksi kastrointipääätös oli helpotus, kun sen lopulta sai tehtyä. Nyt kun muutama viikko on kulunut, olen erittäin tyytyväinen ratkaisuun. Elmo on muuttunut huomattavasti. Siitä on tullut rennompi, nallemaisempi, leikkivämpi, iloisempi, nauravaisempi, vitsikkäämpi, huumorintajuisempi -ja lihavampi...

En tiedä mikä osuus luonteen muuttumiseen on hormoonien vähenemisellä ja mikä osuus kipujen poistumisella, mutta minä olen saanut takaisin sen Elmon mikä se oli nuorena. Hauska Elmo is back!