"Muuta sinäkin Poriin. Täällä ei ole kuivaa..."

826166.jpg

Kuten muutamat varmaan ovat tv-uutisistakin huomanneet, Porissa oli viime sunnuntaina pikku-pikku kesäsade. Vettä satoi kerralla ennätysmääriä ja sadevesiviemäriverkko täyttyi hetkessä. Ainakin 800 taloutta on kärsinyt vesivahingoista, joko niin, että sadevesi virtasi kellareihin ym. tai sitten lattiakaivot ja vessanpöntöt työnsivät vettä lattialle.

Meidän talo säilyi ihmeen kaupalla, vaikka asummekin pahiten kärsineellä asuinalueella (entistä merenpohjaa). Me on aina odotettu, että tuo Kokemäenjoki tulvii, kukaan ei ole osannut kuvitella, että kaikenpeittävä vesi tulee taivaalta... Minä olin sunnuntaina iltavuorossa. Kotiinpääsy oli työn takana, koska alikulut olivat kaikki täynnä vettä ja iso osa teistäkin oli niin syvän veden vallassa, ettei niitä voinut ajaa.

Kännykällä otettu kuva tiestä, jota pitkin myöskään ei päässyt kotiin...

826192.jpg

Veden määrä on ollut uskomaton. Esimerkkejä: Porin yhteislyseon ruokala, keittiö, tekstiili- ja puukäsityönluokat ovat edelleen käyttökiellossa. Kaupunginsairaalan neljään hissikuiluun ja keskusvarastoon tulvi vettä. Autoja sammui alikulkuihin ja koska vesi nousi nopeasti ne oli hylättävä (joistakin autoista jäi vain antenni pinnalle). Kerrostalojen sähkökeskuksia kastui aiheuttaen sähkökatkoja. Monet tiet ja kadut peittyivät vedestä aiheuttaen liikenneongelmia. Ja niin edelleen...

826163.jpg

Tämä alikulku on vain n. 30 metriä meidän portista. Seuraavassa kuvassa sama näkymä tänään..

826167.jpg

Ihmisten ottamia uskomattomia kuvia voi katsella osoitteessa: www.satakunnankansa.fi/kuvagalleria

Nyt tilanne on jo rauhoittumassa. Tosin monet sadat perheet ja yrittäjät tuskailevat vielä pitkään. Onko joku, joka ei vieläkään usko kasvihuoneilmiöön??!!

826158.jpg

...minä muuten jo kuvittelin mielessäni tilannetta, jossa pakkaan ikkunasta Elmoa kumiveneeseen ja me yhdessä melomme kohti auringonlaskua etsien kuivaa pissapaikkaa...